Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3813
Sambata, 29 ianuarie 2022
15:19:17

Oameni adevarati!

 

„Oameni adevarati!”

Existã oameni care, la un moment dat, au schimbat cursul vietii semenilor lor.

Existã oameni cu suflet frumos care se dãruiesc neconditionat celorlalti.

Exista oameni care ajutã si care doresc sã rãmânã în anonimat, condusi de modestia celui întelept, pentru care MÂNDRIA, FALA, LAUDA sunt  condamnabile!

Pe acesti OAMENI, trebuie sã îi cunoastem! Pe ei, si valorile lor!

Acesta este considerentul pentru care, StarPress.ro  lanseazã rubrica „Oameni adevarati!”

O rubricã interactivã care sã mediatizeze întâmplãri de viatã si oameni care sunt capabili sã se dedice si semenilor lor.

Asteptãm pe adresa redactiei sã ne scrieti despre oamenii cãrora doriti sã le multumiti pentru ajutorul oferit, într-un moment de cumpãnã al vietii, oameni care au întins o mânã, atunci când nimãnui nu ia pãsat!

Ne dorim sã-i facem cunoscuti, cu ajutorul dumneavoastrã, pe toti cei care meritã sã fie numiti OAMENI si care nu si-au uitat conditia de bazã: 

De a nu uita de semenii lor si de a le pãsa!

 


 

 Seara magica pentru Asociatia “Copii Suflete Sperante” si un prim pas in lupta cu suferinta copiilor care au probleme neuro-motorii

 

Ieri seara, la Muzeul de Arta din Constanta a avut loc un eveniment magic! Beneficiarul acestuia a fost Asociatia “Copii Suflete Sperante” din Constanta care lupta pentru construirea primului Centru modern din Romania de recuperare si reabilitare a copiilor cu probleme grave neuro-motorii.

La initiativa cunoscutului saxofonist Marian Ganescu si cu sprijinul organizatorului Xclusive Media Promotion a avut loc un spectacol caritabil, care a avut ca unic scop strangerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor aflaþi în suferita.

Atat prestatia saxofonistului Marian Ganescu, prin muzica sa de calitate, plina de originalitate si sensibilitate, cat si vocea Aidei Tavitian care a incantat publicul spectator, acompaniati de  acordurile muzicale ale pianistului Florin Stoica, cat si dansul si prezentarea de moda din cadrul evenimentului au creat o ambianta cu adevarat magica.

Armonia prestarii celor care au sustinut acest spectacol caritabil s-a imbinat intr-un mod special cu emotia vizibila a celor prezenti la eveniment, care au inteles ca atunci cand daruiesti din suflet, de fapt, primesti…

Printre cei care au dorit sa sustina cauza copiilor cu probleme neuro-motorii s-au aflat si Ionel Miu, Preºedintele Crucii Rosie – filiala Constanta, precum si Decebal Fagadau, Viceprimar al Primariei Constanta.

Suferinta lor, poate fi a ta!

Din pacate, prezenta, numeric vorbind, nu a fost la nivelul asteptarilor.

Fara a fi subiectiva, cred ca astfel de evenimente ar trebui sa se bucure de mult mai multa atentie, iar semenii nostri ar trebui sa de-a dovada de mai multa responsabilitate.

Spun lucrul acesta deoarece, atunci cand lupti sa salvezi un suflet, o viata nevinovata, atunci cand disperarea fata de neputinta de a-ti ajuta propriul copil aflat in suferinta te stapaneste, sprijinul cel mai mare este sa stii ca nu esti singur in lupta pe care o duci.

Este important sa simti ca semenii tai iti sunt aproape, tocmai pentru a gasi puterea de merge mai departe!

Cred ca este imperios necesar sa intelegem ca intr-un sistem sanitar deficitar, in care fondurile alocate pentru tratarea unor boli grave sunt inexistente, iar cei care doresc sa schimbe ceva se afla practic in imposibilitatea de a lupta cu carentele unei societati deficitare, singura solutie suntem noi insine.

Putem schimba multe lucruri in bine, dar numai sustinut, impreuna, responsabili, atenti la suferinta semenilor nostri si dornici sa ne implicam!

Cu siguranta ca, daca noi sau cei pe care ii iubim cel mai mult, s-ar afla intr-o asemenea situatie, am constientiza si intelege altfel importanta unui astfel de sprijin.

Cu totii, avem momente cand spunem: “Mie nu mi se poate intampla!” Stã in natura firii umane. Si totusi, sa nu uitam ca boala si suferinta nu alege…

“Pentru noi conteaza enorm”

Drutau Ramona si Ciprian sunt fondatorii Asociatiei “Copii Suflete Sperante”. Ei sunt parintii lui Calin Alexandru, un baietel afectat de paralizie cerebrala, si datorita careia au hotarat sa fondeze Asociatia in anul 2011.

Vizibil emotionati de amploarea evenimentului, cei doi parinti au declarat fara alte comentarii: “Pentru noi conteaza enorm de mult. Ne ajuta foarte tare si ne dorim sa reusim construirea primului Centru modern din Romania de recuperare si reabilitare a copiilor din toata tara, dar nu numai, cu probleme grave neuro-motorii. Astfel, suferinta multor suflete va fi mult diminuata.

In ciuda suferintei pe care o resimt fata de starea de sanatate a fiului lor, cei doi parinti isi gasesc de fiecare data, cand iti vorbesc, puterea de a zambi.

Privindu-i, iti dau impresia ca nimic nu este imposibil, iar optimismul de care dau dovata este de fapt o veritabila lectie de viata.

Puterea cu care lupta pentru a usura suferinta micutilor este demna de lauda, iar lucrul acesta nu poate decat sa ne mobilizeze pe noi toti, in a pune un umar, indiferent cum, pentru a-i sprijini.

“Este primul eveniment dintr-o serie lunga”

Vizavi de seara magica dedicata Asociatiei “Copii Suflete Sperante”, Vivian Toma, director Xclusive Media Promotion, organizatorul evenimentului a declarat: 

“Este doar un prim pas. Seria evenimentelor de acest gen vor continua si pe mai departe. Nu stiu cat de importanta este suma stransa pentru sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii, cat starea de fapt in sine. Suntem prima agentie din Constanta care se implica in productia unui moment de o asemenea conotatie si anvergura. Este important pentru noi toti sa constientizam importanta unui asemenea moment. Am certitudinea ca numarul celor care vor da curs, pe viitor, unor astfel de evenimente caritabile, va fi mult mai mare.”

La finalul evenimentului de ieri seara, Asociatiei “Copii Suflete Sperante” i-a fost inmanat un CEC cu banii stransi ca urmare a spectacolului sustinut, in valoare de 3.500 lei.

Acesti bani se vor adauga celor colectati ca urmare a Campania “50.000 de sperante”, eveniment aflat in desfasurare pana la strangerea sumei necesare construirii Centrului modern de recuperare si reabilitare a copiilor cu probleme grave neuro-motorii.

Cei care doresc sã se implice în ajutorarea acestor suflete, prin Asociatia “Copii Suflete Sperante”, o pot face prin Campaniei  "50.000 de sperante".

 Doneazã si TU o speranta!

Prin campania "50.000 de sperante" se doreste strangerea unui milion de dolari pentru a demara construirea primului centru modern din Romania de acest gen.

"50.000 de sperante" inseamna 50.000 de tricouri, inseamna 50.000 de donatii a cate 99 de lei, inseamna 50.000 de prieteni.

Una cate una, fiecare speranta daruita  ne va aduce mai aproape de a oferi acestor copii o noua ºansa de recuperare. 

Fiecare tricou este inscriptionat cu un numar unic (de la 1 la 50.000), un simbol al faptului ca fiecare dintre noi multiplicat cu 50.000 putem realiza ceva uimitor.

Prin optimizarea costurilor fiecare donatie va contribui cu 20 de dolari la aceasta cauza pentru ca in final sa se stranga cei 1 milion de dolari.

Pentru mai multe informatii va invitam pe site-ul oficial al Asociatie iwww.copiisuflete.ro sau pe www.facebook.com/copiisuflete.

 

Senior editor Mihaela FRONI

 


 

Povestea Mea si “îngerul” fațã de care recunoștința nu are margini! 

In anul 2010, la începutul lunii martie, într-o dimineata în care ninsoarea si vremea rea puseserã stapânire pe tot sudul tarii, cu un diagnostic terifiant pus de medicii din  Constanta, în urma unor investigatii medicale, respectiv cancer la stomac, disperați si cu sufletele sfâsiate, împreunã cu sotul meu am plecat spre Bucuresti.

Ajunși la Spitalul Clinic Colțea din București, la cabinetul ambulatoriu Chirurgie, am fost întâmpinați, de un bãrbat înalt, ușor trecut de 50 de ani.

În ciuda sobrietãții sale, avea un zâmbet cald și o privire încrezãtoare, cu o atitudine de îmbãrbãtare și foarte sigurã.

Dupã internare au urmat cateva zile si ore intregi de investigații medicale, care pãreau ani de așteptare.

Apoi, s-a stabilit diagnosticul real, cancer la colon gradul IV,  urmat de momentul dinaintea operației.

Priveam OMUL, în mâinile cãruia stãtea viața soțului meu. Deși era liniștit, se observa, ușor, preocuparea care îl stãpânea, dar și siguranța pentru precizia a ceea ce urma sã se întâmple.

Singura speranțã de viațã a soțului meu, depindea de un singur OM!

Este mult prea greu de exprimat în cuvinte, sentimentul care te-ncearca, starea si durerea din suflet, atunci când te afli în fața unui astfel de moment…

Dupã patru ore de asteptare, operația s-a terminat! Singurul lucru rostit la acel moment a fost UNIC: este salvat! 

Acela a fost momentul în care am mulțumit domnului Iisus Hristos pentru îngerul trimis, și-am implorat, rugându-mã, sã-l aibã în paza lui cea bunã, pe cel care l-a "renãscut” pentru a doua oarã, pe soțul meu.

Numele acestui Om Adevãrat este Prof. Dr. Traian Burcoș. De atunci, pentru noi a rãmas ca un adevãrat pãrinte!

Am avut șansa de a întâlni și de a cunoaște, în primul rând un om cu un suflet desãvârșit, un profesionist de excepție și nu în ultimul rând, un înger al lui Dumnezeu, care își dedicã în totalitate harul și profesionalismul, semenilor sãi!

În preajma unui astfel de OM, suferința fizicã și traumele sunt mult mai ușor de învins!

Prof. Dr. Traian Burcos este șeful secției chirurgie, medic primar în Spitalul clinic Colțea din București. Absolvent al Universitãtii de Medicinã și Farmacie "Carol Davila" s-a specializat în oncologie clinicã, chirurgie laparoscopicã, chirurgie general. Este membru de onoare al Societãtii  Studențesti de Chirurgie din România, dar nu numai, și autor al unui numãr impresionant de Lucrãri stiintifice de specialitate.

Mult prea modest, pentru profesionalismul si acuratetea cu care desfãsoarã actul medical, mult prea modest pentru  disponibilitatea fatã de pacienti, mult prea modest pentru o personalitate a chirurgiei românesti, care desi se numãrã, indubitabil, în clasamentul de top al medicilor de renume, nu uitã niciodatã ca în fața oricãrei situații sã rãmânã, în primul rând, un Om Adevãrat!

Fatã de Prof. Dr. Traian Burcoș toate cuvintele de laudã sunt insuficiente pentru a reda ceea ce reprezintã.

Cu un CV impresionant, o simplã paginã de ziar, nu ar cuprinde în totalitate întregul aport adus medicinii chirurgicale românesti, fãrã a mai vorbi de numãrul pacienților salvați și vindecați de-a lungul timpului.

În sufletul acestui profesionist domneste modestia celui pentru care conditia de bazã, este sã fi OM și sã dorești sã te dãruiești semenilor tãi, necondiționat.

       Cu deosebitã considerație și cu multã dragoste, îi mulțumim

                             Profesorului Dr. Traian Burcoș,

          pentru tot ceea ce reprezintã și face pentru semenii sãi

și îi dorim mulți ani înainte cu sãnãtate pentru a-și desãvârșii menirea,

           aceea de profesionist excepțional și Om Adevãrat!  Mihaela și Daniel


P.S. Intr-o cãutare online, am fost plãcut impresionați sã mai gãsim pacienti care mulțumește aceluiași om. Redãm cu bucurie nemãrginitã, mesajul și sursa:

Erou: Prof Doctor Burcos Traian Spitalul Coltea

Am fost trimisa de la pitesti la spitalul fundeni pentru punctie hepatica diacnosticul fiind de ciroza hepatica. Medicul meu de familie mi-a recomandat pe domnul profesor doctor BURCOS TRAIAN. Am fost internata pe sectia chirurgie unde domnul profesor erea sef de sectie unde am stat o luna internata facandu-mi toate investigatiile ajungadu-se la concluzia k eu aveam chiaguri pe vena porta. Ii multumesc domnului profesor ca mi-a salvat viata pentru mine este un adevarat inger care mi-a dat sansa la viata. MULTUMESC DOMNULUI PROFESOR DOCTOR BURCOS TRAIAN SPITALUL COLTEA.

Autor Maria Darina Moscovici

http://erou.stirileprotv.ro/index.php?uid=906657