Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 1556
Miercuri, 25 noiembrie 2015
22:15:39

Contract pe viata cu sala de fitness - 23 Aug 2011

 
Contract pe viata cu sala de fitness

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta a amendat clubul „Pure Health & Fitness” din incinta Tomis Mall cu suma de 6.000 de lei pentru clauze contractuale abuzive, dupa ce, peste 20 de asa-zisi clienti au depus reclamatii.

Oamenii au declarat ca s-au trezit, din senin, cu abonamente la sala pe un an de zile iar o femeie a povestit ca si-a gasit card-ul de credit gol-golut. Desi a reziliat contractul cu „Pure Health & Fitness” dupa o luna, clubul a continuat sa traga din contul femeii contravaloarea abonamentului.

Directorul de vanzari al „Pure Health & Fitness”, Gina Parlog, a declarat ca, in momentul in care un membru doreste sa se retraga din club, trebuie sa respecte clauzele stipulate in contract. Astfel, prima data, el trebuie sa se intalneasca cu managerul general sau cu managerul departamentului de vanzari si sa completeze formularul de cereri de reziliere sau sa depuna o notificare prin care anunta decizia sa.

Ulterior, se poate trece la rezilierea contractului, dar „numai in cazul in care persoana respectiva pleaca din localitate, din tara sau din motive de sanatate, insa trebuie sa aduca dovezi in acest sens”, dupa cum a explicat Gina Parlog. Daca niciuna dintre aceste conditii nu este indeplinita iar clientul se retrage din alte motive, el intra intr-o perioada de… preaviz ce dureaza o luna de zile!

Comisarii CJPC au demarat un control amanuntit si, zilele trecute, au decis sanctionarea „Pure Health & Fitness” cu 6.000 lei pentru neinformarea corecta a consumatorilor privind perioadele de promotie, afisarea echivoca a tarifelor dar si pentru clauzele abuzive din contracte. Acestea din urma vor face si obiectul unei actiuni in Instanta.

Laura O.Da mai departe: