Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3716
Luni, 25 octombrie 2021
15:40:46

STUDIU: Utilizatorii de Twitter sunt mai titrati decat restul internautilor - 02 Sep 2015

 
Utilizatorii de Twitter sunt, in medie, mai titrati si mai tineri decat ansamblul internautilor prezenti pe retelele sociale, potrivit unui studiu comun efectuat de Twitter, American Press Institute si firma de cercetare DB5 publicat marti si preluat de AFP.

Studiul a comparat un esantion de 3.713 de utilizatori activi de Twitter cu un alt esantion de 1.000 de persoane de pe retelele sociale, reprezentative la nivel national, dintre care 469 nu erau si utilizatori de Twitter. Toti respondentii au fost majori si au fost intervievati on-line.

Studiul a relevat ca 57% dintre utilizatorii de Twitter erau cel putin absolventi de invatamant superior, fata de 40% pentru esantionul persoanelor prezente in general pe retelele sociale.

Un alt element de remarcat a fost ca varsta medie a utilizatorilor de Twitter este de 36 de ani, fata de 46 de ani pentru al doilea esantion.

In ceea ce priveste subiectele urmarite, utilizatorii de Twitter sunt mult mai interesati de domeniul stiintei (47% fata de 21% pe retelele sociale), tehnologie (58% fata de 26%), arta si cultura (43% fata de 16 %) si drepturile omului (58% fata de 34%).

In plus, 30% dintre utilizatorii de Twitter intervievati au indicat ca intra pe aceasta retea deoarece aceasta ii ajuta in activitatea lor profesionala, fata de numai 6% pentru respondentii din al doilea esantion.

Sursa: AgerpresDa mai departe: