Recital extraordinar sustinut la Constanta, de pianistul german Stephan Möller! Intrarea este gratuita.

Vineri, 10 iunie a.c., incepand cu ora 17.00, in sala de spectacole a Centrului Multifunctional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, publicul interesat se va putea bucura de un recital extraordinar sustinut de pianistul concertist german Stephan Möller, ”PER ASPERA AD ASTRA”.

Stephan Möller a planificat un turneu mondial „Beethoven 32x32”, cu 32 de interpretari complete ale celor 32 de sonate ale lui Beethoven pe sase continente, pentru a marca cea de-a 250-a aniversare a marelui geniu .

Turneul a avut deja loc in Germania, Polonia, Austria, Albania, Kosovo, Vietnam, Japonia, China, Thailanda, Australia, Africa de Sud si urmeaza Peru, Ecuador, Mexic, Statele Unite ale Americii.

De mentionat faptul ca, prin acest recital extraordinar, ”PER ASPERA AD ASTRA”, sustin la Constanta, Romania este afiliata turneului mondial ”Beethoven 32x32”. 

Stephan Möller a castigat proeminenta pianistica internaţionala ca laureat al Concursului International de pian „Ludwig van Beethoven“ din 1985 de la Viena.

Din acel moment, agenda sa de recitaluri şi concerte alaturi de orchestre din intreaga lume, se desfaşoara in Japonia, China, America de Nord si de Sud, precum si in toata Europa.

Pe langa interpretarea pianistica a repertoriului standard, Stephan Möller s-a concentrat pe creaţia muzicala a clasicilor vienezi, in special muzica lui Ludwig van Beethoven.

Nascut la Hamburg, Germania, in anul 1955, Stephan Möller i-a avut ca  profesori formatori pe Peter Heilbut in Hamburg, Kurt Seibert in Bremen si Hans Leygraf in Salzburg, unde si-a finalizat pregatirea ca pianist si ca dirijor la Mozarteum.

Incepand cu anul 1983 si pana in 1989, Stephan Möller l-a asistat pe marele dirjor german Herbert von Karajan si alti dirijori de renume mondial la Festivalul International „Mozarteum“ de la Salzburg.

Din anul 1990 pana la pensionarea sa in 2020, Stephan Möller a predat la Universitatea din Viena, iar din anul 2020, pianistul este lector la Conservatorul Richard Wagner din Viena.

Vineri, 10 iunie a.c., in introducerea recitalului extraordinar sustinut de pianistul german Stephan Möller, va avea loc un expozeu muzicologic, ce va fi asigurat de lect. univ. dr. Andreea Bratu, angajat al Universitatii ”Ovidius” Constanta, Facultatea de Arte.

Evenimentul cultural-artistic ”PER ASPERA AD ASTRA” este organizat de catre Consiliul Judetean Constanta prin Centrul Cultural Judetean Constanta ”Teodor T. Burada” si Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, care lanseaza si invitatia de participare tuturor iubitorilor de muzica clasica, dar nu numai.