Home | Promovare si parteneri | Oameni adevarati | Termeni si conditii | Contact
Star Press - Ziar electronic Constanta
Editia online nr. 3813
Sambata, 29 ianuarie 2022
16:25:37

A inceput Postul Adormirii Maicii Domnului - 01 Aug

 
A inceput Postul Adormirii Maicii Domnului

Incepand de astazi, 1 august, toti crestinii ortodocsii marcheaza unul dintre cele mai importante posturi de peste an, cel al Adormirii Maicii Domnului sau postul Santmariei, asa cum mai este numit in popor, si care reprezinta  unul dintre cele mai importante din crestinism.

Acesta dureaza 14 zile, pana pe data de 15 august, si ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din luna august: Schimbarea la Fata si Adormirea Maicii Domnului.


Pe toata perioada postului, credinciosilor le este interzis sa consume ulei in zilele de marti si joi, cand se consuma legume fierte, cu exceptia zilei de 6 august, cand este marcata Schimbarea la fata, si este dezlegare la peste, indiferent de ziua in care pica. Totodata, in zilele de sambata si duminica credinciosii au dezlegare la undelemn si vin.

Postul este considerat a fi mai usor decat Postul Mare, dar mai aspru decat cel al Nasterii Domnului si cel al Sfintilor Apostoli.

Maica Domnului este considerata a fi mijlocitoarea, pururea rugatoare, aparatoarea celor mahniti si singuri. Ea se afla permanent in apropierea celor napastuiti, langa mamele si copiii agresati si alungati, langa cei care sufera pe un pat de spital, langa cei neputinciosi.

In cele doua saptamani de post, credinciosii postesc si acorda atentie sporita rugaciunilor catre Maica Domnului, in special Acatistului si Paraclisului Maicii Domnului.

Post binecuvantat tuturor!Da mai departe: